четвъртък, 24 септември 2015 г.

AuridA Exemplo Dux


AuridA

Exemplo Dux



Veritas Liberabit Vos




І. ПРИНЦИПИ:
1. Регистрация:
AuridA е организация, регистрирана според действащото законодателство като Сдружение с нестопанска цел, което урежда юридическите, финансови и обществени задължения.

2. Предмет:
Структуриране и популяризиране на общодостъпен Път за духовно и физическо усъвършенстване, чрез достигане на високо ниво на Осъзнаване* и Овладяване на Реални Практически Умения.

3. Вид:
AuridА е общност от хора със сходни цели и начин на мислене, събрани на доброволен принцип.
Тя не е тайна, политическа, религиозна или стопанска структура, а Академия, която дава възможност за изучаване и овладяване на най-високо ниво на Принципите на Езотеричното Познание и Рационалните Изкуства** чрез сливане на Източните и Западните Традиции, оформяне на Нов, Съвременен Подход към Универсалните Истини и Възстановяване на Древното Познание за Вселената.
AuridА е ядрото на Сферата на Познанието, което оформя Комплексните Изкуства и  допълва двете предходни сфери Универсалните Изкуства –  UniversaliS и Виталните Изкуства - VitalitaS.

4. Кредо:
Vitalis Infinitus Spiritus –  Възможностите са Безкрайни за Духа!

А. Мото:
Prudentia, Doctrina et Potentia - Мъдрост, Познание и Сила!
Това са трите Структуриращи сили в дейността на AuridА. Те създават Хармонията, към която се стреми всеки aurid (член на AuridA), да владее и да използва Силата на Познанието само по Пътя на Мъдростта, защото Мъдростта е Познание, а Познанието е Сила. Това не е само философски възглед, а и практически принцип, защото Силата е енергията провокираща и реализираща събитията, Познанието дава възможността да разполагаш с повече варианти, а Мъдростта е изкуството да направиш правилния избор.

В. Девиз:
Veritas Liberabit VosИстината ще Ви Освободи!

5. Цели:
Предоставяне на възможност, всеки желаещ свободно да изучава Принципите на Рационалните Изкуства и овладявайки ги, да открие своя личен път за реализация.
Събиране на хора, не само търсещи Познание, но и желаещи да го прилагат на практика и готови да променят себе си.
Придобиване на Познания, практически приложими в ежедневието, повишаващи възможностите за справяне с всяка житейска ситуация.
Овладяване на Изкуства, осигуряващи максимална свобода и реализация на личността в духовен и физически план.
Обучаване на Инструктори, превърнали Принципите на Рационалните Изкуства в начин на живот, които да продължат да развиват и предават Познанието на AuridА.
Популяризиране на съвременна, гъвкава, динамична, практична и общодостъпна система за повишаване нивото на личната култура в областта на Себепознанието.
Възстановяване на Изгубеното Познание.

ІІ. УСТРОЙСТВО:

6. Членство:

А. Прием:
Всеки Quaritor (Търсач на Истината) може да стане  член на AuridА – Аurid Metamorphus при следните условия:
1.     Ако приема за реално съществуването на FAU***
2.     Ако е навършил 16 г. (за жени) и 13 г. (за мъже). За ненавършилите пълнолетие се изисква писмено разрешение от пълноправен родител-настойник.
3.     Ако, след като се запознае детайлно с Устава – Aurida Exemplo Dux и Моралния кодексDux Exmos Aurores, прецени че чрез Познанието на AuridA ще открие Своя Път.
За да заяви своето желание за членство, е достатъчно Quaritor-ът да попълни TestamentumПисмен Спомен на неговите представи за принципни понятия, в момента преди да започне обучението си.
След три месеца участие в процеса на обучение и последвало категорично решение за членство в AuridА, Quaritor-ът се приема за Aurid Metamorphus.

Б. Прекратяване на членство:
ü  Напускане:
Всеки aurid може да напусне доброволно по всяко време, след като представи на Съвета мотивите си.  Ако реши след време да поднови членството си, той извървява отново пътя на Quaritor.
ü  Самоизключване:
-   aurid, който не е посещавал AuridА три последователни месеца, се самоизключва.
-    aurid, който не е заплащал членския си внос три последователни месеца, се самоизключва.
ü  Изключване:
Ако aurid наруши 13 съвета от Моралния кодекс Dux Exmos Aurores, членството му може да бъде прекратено.
Условията за членство не подлежат на промяна.

7. Членски внос:
Членски внос заплащат само приетите за aurid. Членският внос важи за всички, независимо от постигнатите нива, степени и длъжност. Членският внос за навършилите 18 г. е 9 лв. месечно, а за ненавършилите – 6 лв. месечно.

8. Обучение:
Обучението в Academia AuridА е организирано на клубен принцип. Желаещите да изучават и овладеят Принципите на Рационалните Изкуства се събират няколко пъти седмично в учебна залаAedes (дом, зала, сграда). За да има реално развитие, всеки aurid  трябва да участва в обучението минимум веднъж месечно. Занятията се водят от инструктори (вътрешни и външни). Познанието на AuridA обхваща три комплексни дисциплини – Energologia, Rhythmologia и Librologia. От тях произлизат 17 Рационални Изкуства.  Обучението се провежда на три основни нива. Преминаването на по-горно ниво се осъществява само при реалното теоретично и практическо овладяване на предходното.
Всеки aurid би могъл да задълбочи и детайлизира познанията си в желаните от него Изкуства. Това е въпрос на личен избор, определящ индивидуалния път на развитие.

А. Основни нива на обучение:
І Ниво – Metamorphus Oculeus Метаморфозата на Проглеждането, която включва овладяване Принципите на UniversaliSСферата на Универсалните Изкуства: ЕlementesИзкуствoтo на Елементите, Multifer Изкуството на Движението и Структурирането на Енергията, CrystallogiaИзкуството на Кристалите; Принципите на VitalitaSСферата на Виталните Изкуства: iVi – Изкуството на храненето, uSu – Изкуството за физическото усъвършенстване; Принципите на AuridAСферата на Комплексните Изкуства: SanosoluS – Изкуството на Самолечението.

ІІ Ниво – Metamorphus Auxor – Метаморфозата на Усилването, която включва овладяване Принципите на UniversaliSСферата на Универсалните Изкуства: NumerologiaИзкуствoтo на Числата, Runes Изкуството на Руните; Принципите на VitalitaSСферата на Виталните Изкуства: claVis – Изкуството на Индивидуалните Енергийни Характеристики, sphAERifer – Изкуството на Енергийния Баланс; Принципите на AuridAСферата на Комплексните Изкуства: MentoriuM – Изкуството на Психиката.

ІІІ Ниво  Metamorphus Auror – Метаморфозата на Просветлението, която включва овладяване Принципите на UniversaliSСферата на Универсалните Изкуства: AstrologiaИзкуствoтo на Звездите, Sumbolum Изкуството на Символите; Принципите на VitalitaSСферата на Виталните Изкуства: auxIfex – Изкуството на Меча, concOrdis  Изкуството за Хармонизиране на Енергията при Външен Агресор; Принципите на AuridAСферата на Комплексните Изкуства: MediuM – Изкуството на Свръхсетивната Комуникация.

Б. Степени на обучение:
Всяко Изкуство има 3 степени: Ineo, Doctor и Instructus.
Всеки тест за преминаване в следваща Степен или изпит за преминаване в следващо Ниво се провежда от седемчленна комисия.
С. Последно ниво/Последна степен - Aurix:
Aurix е всеки aurid достигнал степен Instructus на ниво Metamorphus Auror и превърнал Принципите на Рационалните Изкуства в Хармоничен Начин на Живот - VirT.

Девиз на Aurix е:
Ars Ego Dixit… – Изкуството Съм Аз, Казва ... (Aurix - извървял Пътя на Мъдростта)!

9. Организация на дейността:
Организацията  на дейността се осъществява от Общо събрание, Dux и Съвет - Consilium Potentatus.

А. Dux
Dux е ядрото на Consilium Potentatus.
Той не упражнява реална изпълнителна власт, но има право да съветва Consilium Potentatus и да съблюдава за правилната му работа. При забелязване на отклонения и грешки, има право да свиква извънредно Общо събрание. Ако проблемите се задълбочат, Dux може да предизвика преждевременни избори за нов Съвет.
Ако започне да спекулира с правата си и да обслужва користни цели, ако наруши три съвета от Моралния кодекс, Dux трябва да бъде сменен! Съветът Consilium Potentatus трябва незабавно да свика Общо събрание и да обяви извънредни избори!
На всеки 16 години постигналите най-високо ниво на Познание провеждат редовни избори за следващ Dux.

Б. Съвет Consilium Potentatus:
Consilium Potentatus систематизира, организира и материализира Познанието на Aurida чрез Consiliares (Съветници) –  Potentis (Силни) и Adiutes (Помощници). При встъпването си в длъжност всеки Consiliarius приема Dux за свой водач. СъветътConsilium Potentatus  се ръководи на принципа на равнопоставени членове, които взимат решения чрез гласуване. В Съвета всеки Consiliarius има еднакви права – съответно при гласуване има право на един глас независимо от длъжността, която изпълнява.
За Съвета – Consilium Potentatus се провеждат избори веднъж на 4 години. Членовете се избира при тайно гласуване.
За Consilium Potentatus се предлагат членове на AuridА независимо от нивото и степента на обучение, което имат. Важен критерий са потенциала и качествата, с които могат да допринесат за развитието на Познанието.
Consiliarius, който наруши седем съвета от Моралния кодекс – трябва да бъде сменен!

10. Знак:
Знакът на школата е кръг от бял метал, в който са вписани хексаграма и триъгълник от жълт метал, а в него е homo aureus енергийния човек. Този знак е идентификационния символ на AuridА в общественото пространство.
Значките за  различните нива се изработват от сребро, бяло и жълто злато. В тях не присъства homo aureus.

11. Промени в AuridA Exemplo Dux:
 AuridA Exemplo Dux може да се променя само от Dux и Consilium Potentatus и то ако промените не противоречат на Моралния кодекс Dux Exmos Aurores.

12. Прекратяване на дейност:
Ако Dux и Consilium Potentatus променят AuridA Exemplo Dux, нарушавайки дори един от съветите в Моралния кодекс Dux Exmos Aurores или Условията за членство, AuridA трябва незабавно да прекрати дейността си до намиране на форма, гарантираща запазване Чистотата на Познанието.

ІІІ. СМИСЪЛ:

13. Реалност:

Човешкият Живот  
обикновено протича и Без Всичко Това,
но чрез Познанието на AuridA
Може да Придобиe Съвсем Друг Смисъл
и вървенето по Пътя на Мъдростта
Реално да се Превърне в
Хармоничен Начин на Живот
VirT.
Дали има Смисъл
и  Коя Реалност си Избира –
Нека Всеки Прецени Сам
със Спокойно Сърце
и Свободна Душа!

* Осъзнаванеразбирането на Принципите, Структуриращи Битието

** Рационалните Изкустваизкуствата осигуряващи рационално практикуване на Универсалното Познание. Овладяването им дава възможност за реална Еволюция на всички нива - Материя, Енергия и Дух.

*** FAU – духовните водачи, учители и покровители на човечеството




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.